Heeft u een brief ontvangen om zich aan te melden voor Panel Fryslân? Klik dan hier.
Filter resultaten
Thema
Toon alles
Type
berichten gevonden

Conferentie ‘Een leven lang kwetsbaar’

Kwetsbaarheid hoort bij het leven. Maar de levens van sommige mensen worden getekend door ingrijpende en langdurige kwetsbaarheid. Zij hebben hierdoor soms een leven lang ondersteuning nodig. Dat iedereen kwetsbaarheid vanuit zijn eigen vakdiscipline en betrokkenheid bekijkt, maakt mensen in een kwetsbare positie nog weer extra kwetsbaar. Het Fries Sociaal Planbureau (FSP) brengt inwoners van Fryslân in een maatschappelijk kwetsbare positie in beeld en geeft aanzetten tot een bredere blik op dit vraagstuk. FSP-onderzoeker Bianca Bijlsma grijpt deze gelegenheid aan om haar jarenlange ervaring in het vak te verbinden aan de levenslange kwetsbaarheid van inwoners, en de zoektocht naar passende zorg en ondersteuning. Het markeert tevens haar afscheid omdat ze met pensioen gaat.

In verdiepingssessies gaan de deelnemers met concrete casuïstiek op zoek naar ruimte om integraal te kunnen werken. Want integraal werken klinkt vanzelfsprekend, maar is juist ook zo moeilijk. Het FSP presenteert een nieuw model voor het in kaart brengen van passende zorg en ondersteuning aan mensen in een kwetsbare positie. Dat maakt integraal werken praktisch en werkbaar. Kortom, het wordt een middag om kennis te delen en inspiratie op te doen om kwetsbaarheid beter te herkennen en er zo (met passende zorg) voor anderen te kunnen zijn. Ook al is het een leven lang.

 

 

Graag nodigen we u uit voor de conferentie ‘Een leven lang kwetsbaar’ op 4 april 2019 in de Lawei in Drachten.

Programma

Vanaf 13:00 uur bent u van harte welkom. Koffie en thee staan voor u klaar.

De conferentie wordt geleid door dagvoorzitter Sabine Uitslag.

De programmaonderdelen zijn:

  • Keynote spreker Bianca Bijlsma, Onderzoeker FSP, ‘Een leven lang passende ondersteuning?’
  • Een inhoudelijke reactie van emeritus hoogleraar ontwikkelingspsychologie Paul van Geert
  • Talkshow met spraakmakers over kwetsbaarheid en passende ondersteuning
  • Verdiepingssessies met FSP-onderzoekers over Kwetsbaarheid en armoede, eenzaamheid, licht verstandelijke beperking en relationeel geweld.
  • Een leven lang kwetsbaar, met verbeterpunten voor de samenwerking door dagvoorzitter Sabine Uitslag
  • Afsluiting door FSP-directeur Ingrid van de Vegte

Vanaf 17:00 uur: Hapje en drankje

Voor wie

De conferentie is zeer geschikt voor inwoners, beleidsmakers en bestuurders die betrokken zijn bij beleidsparticipatie in het sociaal domein.

Aanmelden conferentie