Filter resultaten
Thema
Toon alles
Type
berichten gevonden

Werken bij het FSP

Over de organisatie

Het FSP is een kleine organisatie met een team onderzoekers die gespecialiseerd zijn in diverse onderzoeksmethoden en thema’s. De directeur-bestuurder is het gezicht naar buiten voor het FSP en stuurt de organisatie als geheel aan. Zij is de enige leidinggevende richting het personeel. Er zijn programmaleiders die verantwoordelijk zijn voor de vormgeving van een programma, de verbinding met relevante andere partijen voor dit programma en de inhoudelijk aansturing van de onderzoekers in projecten.

Alle onderzoekers en data-analisten werken zoveel mogelijk zelfstandig aan hun taken en fungeren als projectleider op eigen (samenwerkings-) projecten en zijn aanspreekbaar op hun eigen resultaten. Ook begeleiden zij stagiaires en eventuele junior-medewerkers. De bureaumanager is de spin in het web en organiseert bijeenkomsten en evenementen. Een communicatieadviseur zorgt samen met een vormgevingsbureau voor heldere en toegankelijke communicatie. Verder werkt het FSP samen met Fers als het gaat om ondersteuning bij financiën, ICT, en p&o.

Vacatures

Heb je interesse in werken bij ons? Je kunt altijd een open sollicitatie sturen naar info@fsp.nl.

Stage lopen bij het FSP

Ben je hbo- of wo-student en heb je interesse in onderzoek en/ of data? Dan is het FSP een uitdagende werkervaringsplek! Gemiddeld hebben we elk halfjaar plek voor één meeloop-stagiair binnen ons panel- of monitoringteam. Daarnaast is er plek voor maximaal vijf stagiairs met een afstudeeronderzoek binnen onze verdiepende onderzoeken.  

Het FSP wil bijdragen aan het vergroten van beleids- en bestuurskracht in Fryslân. Dat doet het FSP door monitoring, onderzoek naar het Friese burgerperspectief en verdiepende onderzoeken. Alle onderzoeken van het FSP worden openbaar gemaakt. Voor het FSP is het zinvol om bij de uitvoering van de werkzaamheden ondersteuning te krijgen van een stagiair. Denk daarbij aan projectwerkzaamheden of het zelfstandig uitvoeren van een (deel)onderzoek. 

Stagiairs bij het FSP krijgen hun OV-reiskosten vergoed en krijgen beschikking over een werklaptop.  

Ben je geïnteresseerd om bij ons stage te lopen? Stuur dan een open sollicitatie naar de stagecoördinator (Ymko Braaksma), we komen graag met je in contact! Samen kijken we dan wat jouw stagemogelijkheden binnen het FSP zijn. 

Stage-ervaringen

Kirsten Commijs, MSc-studente Bestuurskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam

“Als nieuwe stagiair bij het Fries Sociaal Planbureau kom je terecht in een open en informele organisatie. Ben je nieuwsgierig en leergierig? Dan is dit echt een stageplaats voor jou. Je krijgt namelijk de kans om aan verschillende projecten mee te werken en je maakt daarbij ook echt deel uit van het projectteam in kwestie. Dat betekent overigens niet dat je alles op voorhand al hoeft te kunnen, want de deskundige collega’s staan je graag bij in je werkzaamheden. Zo heb ik in mijn stageperiode bijvoorbeeld meegewerkt aan een project over democratische vernieuwing en een onderzoek naar de staat van het Friese verenigingsleven. Juist die diversiteit aan thema’s sloot perfect aan op mijn masterstudie bestuurskunde.”