Heeft u een brief ontvangen om zich aan te melden voor Panel Fryslân? Klik dan hier.
Filter resultaten
Thema
Toon alles
Type
berichten gevonden

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over Panel Fryslân. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken via panel@fsp.nl. U kunt ook bellen naar 058-234 8500. Vraagt u dan naar iemand van Panel Fryslân.

Technische vragen

Ik heb een uitnodiging voor Panel Fryslân ontvangen, maar mijn inlogcode werkt niet.

De codes zijn hoofdlettergevoelig. Misschien kunt u het nogmaals proberen. Als het nog steeds niet lukt dan kunt u het beste even contact opnemen. Dan zoeken we een oplossing.

Ik heb de gehele intakevragenlijst ingevuld, maar ik heb geen bevestigingsmail gekregen.

Heeft u al gekeken in uw inbox ongewenste e-mail? Misschien is de e-mail daar terecht gekomen. Als dat niet het geval is kunt u het beste even contact opnemen.

Ik krijg een foutmelding tijdens het invullen van de vragen. Wat moet ik doen?

U kunt proberen om opnieuw in te loggen. Dan kunt u de vragenlijst nog een keer invullen. Lukt dat niet, dan kunt u het beste even contact opnemen.

Informatie Panel Fryslân

Wat is Panel Fryslân?

Panel Fryslân bestaat op dit moment uit ruim 3500 inwoners uit Fryslân die hun ervaringen delen en hun mening geven over wat er speelt in de provincie. Om de representativiteit te waarborgen kunnen mensen zich niet zelf aanmelden en gebruikt het Fries Sociaal Planbureau (FSP) steekproeven van inwoners uit de provincie Fryslân. Deze mensen krijgen per brief een uitnodiging om mee te doen. Omdat deelname geheel vrijblijvend is en panelleden zich op ieder gewenst moment kunnen uitschrijven worden regelmatig nieuwe panelleden gezocht.

Hoe kan ik panellid worden?

U kunt zich niet zelf aanmelden. Omdat het panel representatief moet zijn voor Fryslân, nodigen we via een willekeurige steekproef mensen uit om lid te worden van het panel. Alleen als u een uitnodiging ontvangt kunt u deelnemen.

Hoe werkt het?

Panelleden krijgen maximaal zeven keer per jaar een uitnodigingsmail om online een vragenlijst in te vullen. In de mail staat een link die naar de vragenlijst verwijst. Wanneer u daar op klikt, kunt u de vragen beantwoorden die op uw beeldscherm verschijnen. Wanneer u de laatste vraag beantwoord heeft, stuurt het programma uw antwoorden automatisch op. Na sluitingsdatum analyseren onderzoekers de uitkomsten en gebruiken dit voor onderzoeken van het FSP.

Wat levert deelname mij op?

Door het geven van uw mening helpt u de provincie Fryslân en de Friese gemeenten om beleid te bepalen en betere besluiten te nemen. Besluiten die ook voor u belangrijk zijn. Na ieder onderzoek verloten we daarnaast een bon ter waarde van € 25,- onder deelnemers. Verder stellen wij u altijd op de hoogte van de resultaten van de onderzoeken.

Hoeveel tijd kost het mij als ik meedoe?

Per jaar zijn er maximaal zeven onderzoeken. Een vragenlijst invullen duurt ongeveer 10 minuten. Kunt of wilt u niet meedoen aan een onderzoek dan kunt u die vragenlijst overslaan.

Hoeveel tijd heb ik voor het invullen van een vragenlijst?

In de mail met de uitnodiging voor het invullen van een vragenlijst staat aangegeven tot welke datum u de vragenlijst kunt invullen. Meestal heeft u drie weken de tijd. Heeft u vóór die tijd de lijst nog niet ingevuld, dan krijgt u een herinneringsmail met de vraag of u dat alsnog wilt doen.

Waarover gaan de onderzoeken?

U kunt vragen verwachten over belangrijke actuele, sociale en maatschappelijke onderwerpen zoals zorg, uw woonomgeving, voorzieningen, openbaar vervoer, politiek, cultuur, leefomgeving et cetera.

Moet ik aan alle onderzoeken meedoen?

Nee, als u niet wilt of kunt meedoen aan een bepaald onderzoek dan kunt u de uitnodiging (en de herinneringsmail) negeren. Voor het volgende onderzoek ontvangt u gewoon weer een uitnodiging. U kunt zich ook altijd uitschrijven, dan krijgt u geen uitnodigingen meer.

Wat gebeurt er met de onderzoeksresultaten?

Nadat de panelleden de vragenlijsten hebben ingevuld, wordt het databestand met alle antwoorden geanalyseerd door het FSP. De resultaten worden gebruikt voor onderzoeken die gepubliceerd worden op deze website. De panelleden ontvangen periodieke nieuwsbrieven met de resultaten daarvan.

Waar kan ik informatie vinden over de werving en respons van Panel Fryslân?

Download hier onze onderzoeksverantwoording.

Hoe kan ik me afmelden?

U kunt zich op ieder moment uitschrijven. Dit kan op de pagina ‘inloggen voor panelleden’. Daar heeft u uw wachtwoord voor nodig. U mag ons hiervoor ook bellen of mailen.

Privacy

Hoe zit het met mijn privacy?

De onderzoekers van Panel Fryslân behandelen alle gegevens vertrouwelijk. Gepubliceerde onderzoeksresultaten zijn nooit te herleiden tot personen. Het Fries Sociaal Planbureau is lid van de Vereniging voor Statistiek en Onderzoek en werkt met de VSO gedragscode.

Krijg ik ongevraagde mails?

De mailadressen van de panelleden worden alleen door Panel Fryslân gebruikt voor communicatie met u. Daarnaast sturen we periodiek een nieuwsbrief met de resultaten van de onderzoeken van het Fries Sociaal Planbureau.

Waarom worden er in het inschrijfformulier persoonsgegevens gevraagd?

Wij hebben uw postcode, leeftijd, gezinssituatie en dergelijke nodig om de antwoorden te analyseren. Hebben mannen bijvoorbeeld een andere mening dan vrouwen? Oordelen jongeren anders dan ouderen? Ook kan het zijn dat we sommige vragen alleen aan een deel van het panel vragen. Bijvoorbeeld aan huishoudens met kinderen of aan bewoners van bepaalde gemeenten.

Overige vragen

Ik heb per post een uitnodiging gekregen voor Panel Fryslân, maar ik ben al lid van het panel, wat nu?

Omdat we regelmatig nieuwe panelleden zoeken is er een (kleine) kans dat u een uitnodiging per brief heeft gekregen om lid te worden van Panel Fryslân terwijl u al lid bent van het panel. U hoeft niets te doen, want u bent al lid. U kunt de brief als niet verzonden beschouwen.

Waarom gebruikt Panel Fryslân de Friese taal niet?

Veel inwoners van Fryslân spreken en verstaan Fries. Veel minder zijn in staat om Fries (goed) te lezen. Het merendeel van de Friezen kan wel goed Nederlands lezen. We willen zoveel mogelijk inwoners van Fryslân bereiken, daarom is besloten om het Nederlands als centrale voertaal te gebruiken.

Ik heb een andere vraag. Waar kan ik terecht?

U kunt ons bereiken op panel@fsp.nl
U kunt ook bellen naar 058-2348500. Vraag naar iemand van Panel Fryslân.